۱۳۸۵/۱۲/۰۹

کارگاه ازدواج

گزارش کارگاه ازدواج در دانشگاه شریف را در روزنامه شریف بخوانید. فقط تا پس‌فردا وقت دارید، چون شماره جدید روزنامه را در این آدرس می‌گذارند!

ایران اتمی

آقای احمد زیدآبادی همچون بسیاری از نخبگان با لحن زیبائی مسئله اتمی فعلی ایران را مورد نقد قرار داده اند که لینک مربوطه را میتوانید اينجا ببینید.
پاسخ این سوال که چطور بااینهمه گفتن‌ها باز سران در راه خویشند را نیز اينجاببینید.

۱۳۸۵/۱۲/۰۷

وضعیت ایران

بهترین تعبیر ممکن از شرایط فعلی ایران را ریاست محترم جمهوری بیان فرمودند:
رییس جمهوری ایران در همایشی در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی گفت که ایران فن آوری تولید سوخت را هم اکنون در اختیار دارد و افزود "این قطار در حال حرکت است و ترمز و دنده عقب ندارد، چون ما ترمز و دنده عقب را کنده و دور انداختیم." " ×منظور از این قطار کل کشور است ولی کاش آقای احمدی‌نژاد میدانستند که خودشان هم در همین قطار سوارند.

۱۳۸۵/۱۲/۰۶

باز هم احمدی‌نژاد

من این را دیدم و هر چه سعی کردم نتوانستم بفهمم چه اتفاقی افتاده یا قرار است بیفتد.

برنامه‌ی عملیاتی

گزارش تازه‌ی سیمور‌هرش را درباره‌ی سیاست‌های آمریکا برای مقابله با ایران بخوانید.
خودم هنوز نتوانسته‌ام همه‌ی مقاله را به ‌دقت بخوانم. درباره‌ی جزییاتش بعدآ می‌نویسم اگر فرصت کردم .

۱۳۸۵/۱۲/۰۵

حیف ایران نیست

در لحظه خوفناکی از تاریخ ایران قرار داریم که احمدشیرزاد چنین تصویرش می کند:" در صفحه شطرنج سیاسی به گوشه ای رانده شده ایم که امکان مات کردنمان فراهم شده است." روس های دلال در همین لحظه ورق تازه ای روکرده اند و 73 میلیون دلارطلب خود را می خواهند. خبرجدید بی بی سی از" خطر هجوم وسیع علیه ایران" به این اهداف می گوید:" تاسیسات هسته ای، واحدهای موشکی وپایگاههای هوائی و دریایی، پالایشگاههای نفت ومراکز تولید برق" هجومی که درآن " هواپیماهای جنگنده یک هزار بار پرواز خواهند کرد واز صدها موشک کروز" استفاده خواهد شد.منبع:http://www.roozonline.com/archives/2007/02/002541.php

برف

فوق‌العاده عادی!

۱۳۸۵/۱۲/۰۳

کدخدا

یارو را راه ده نمی دادند سراغ خانه کدخدا را می گرفت.
رفیق مون گفته غرب هم باید فعالیت غنی سازی را متوقف کند. من به آرش توصیه می کنم تا برقشون به خاطر اجرای این پیشنهاد قطع نشده برایمان چندتایی پست بنویسد تا در مدت زمان قطع برق دلمان برایش تنگ نشود.
ممکن است برایتان جالب باشد که بیش از 75 درصد برق فرانسه در نیروگاههای هسته ای تولید می شود. در مورد سوییس و سایر کشورهای همسایه مطمئن نیستم ولی باید همین حدود باشد.

۱۳۸۵/۱۱/۳۰

پیش‌نهاد ایران به آمریکا در سال ۲۰۰۳

سایت نیوزویک تصویر نامه‌ای را منتشر کرده که می‌گویند ایران در ماه می سال ۲۰۰۳ برای آمریکا فرستاده است. در این نامه ایران پیش‌نهاد‌هایی برای حل اختلاف‌های میان دو کشور مطرح کرده است. پیش از این هم رسانه‌های غربی درباره‌ی این نامه خبرهایی منتشر کرده بودند.
در آن زمان آمریکا، سرمست از پیروزی سریع در عراق، پیش‌نهاد ایران را رد کرده‌بود.
سایت الف هم تصویر نامه را منتشر کرده‌است. ظاهرآ این سایت به احمد توکلی٬ نماینده‌ی مردم تهران در مجلس٬ نزدیک است.
----
پی‌نوشت: اگر سایت الف کار نمی‌کند، می‌توانید تصویر نامه را این‌جا هم ببینید.

۱۳۸۵/۱۱/۲۹

فرصت سوزی

اولین بار نقدهائی نیمه رسمی از هشت سال جنگ را در روزنامه جامعه دیدم.ازآن پس نقدهای در پرده و اغلب بدون اشاره به نام کسی از جنگ و دلایل ادامه آن پس از آزادی خرمشهر و پیشنهادات سخاوتمندانه کویت و عربستان و حتی از دغدغه‌ها و نامه‌های بزرگانی چون بازرگان را شاهد بودیم.اغلب پس از خواندن یکی از این مقالات در یکی از روزنامه‌های با مجوز با خود می‌اندیشیدم دلایل ادامه جنگ در سردرگمی یا شاید منافع مادی گروه خاصی بوده است. اینک در آستانه اتمام زمان داده شده از طرف شورای امنیت با مرور خبرهای رسمی و غیر رسمی همان نتایج همان نقدهای محدود و مبهم را میگیرم.آیا نبود قدرت تصمیم‌گیری،مشخص نبودن منابع قدرت،گیر کردن در شعارهای داده شده، و شاید منافع مالی گروهی خاص اینبار هم سرنوشتی چون جنگ هشت ساله را پیش رویمان قرار داده‌است؟فراموش نکنیم تمام پیشنهادات را که بعضا سخاوتمندانه بودند را بی‌پاسخ گذاردند،تمام نامه های سرگشاده دلسوزان را نادیده‌انگاشتند، و ....مردم هم کاملا بی خیال و بی توجه به زندگی روزمره پرداخته و انگارنه‌انگار.

۱۳۸۵/۱۱/۲۵

خشتک

بابت تیتر مطلب عذر می خواهم ولی تصور کنید که در زمان خاتمی یکی از دست راستی ترین وزرا مثلا خرازی در جلسه ای با حضور وزیر خارجه اسراییل شرکت می کرد و به سئوالات سه نفر از سناتورهای آمریکایی به صورت مستقیم و به صورت محترمانه جواب می داد آیا شاهد توسعه کشتی های بادبانی نبودیم :)
حالا به فایل صوتی لاریجانی گوش دهید.

۱۳۸۵/۱۱/۲۲

فاجعه

حوصله‌ی شوخی ندارم. راستش بعد از دیدن این دو دقیقه داشتم منفجر می‌شدم از عصبانیت. فاجعه نزدیک است، نزدیک‌تر از آن‌چه فکر می‌کنید.

۱۳۸۵/۱۱/۲۱

دومین مجمع دانشگاه صنعتی اصفهان

دومین مجمع عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان قرار است برگذار شود.مستقل از اینکه چنین مجمع‌هائی چه اهدافی را دنبال میکنند، و در نهایت به چه نقطه‌ای میرسند. می‌خواستم بدانم آیا شما در این مجمع شرکت مینمائید و چرا؟از دوستان عزیز خواهشمندم در فرصت باقی مانده پاسخ سوال مذکور را بدهند. چون شاید اینچنین بتوان مسیر معین‌تری را به منظور شرکت در این مجمع یافت.لازم به ذکر میدانم که اینجانب در مجمع قبلی شرکت نمودم و جزء دو تن از دوستان که با هماهنگی قبلی دیدمشان و گوش سپردن به حرفهای شعار مانندی که مطمئن هستم حتی گوینده هم به آن اعتقادی نداشت با دستی کاملا خالی از این مجمع بازگشتم.

۱۳۸۵/۱۱/۲۰

یک لیبرال

در اوج غلیان احساسات لیبرالیستی، به این ویدئو کلیپ برخوردم. بامزه است. خواننده،‌ شخصی است به نام نیل گلدستون که تعدادی آلبوم بروی سی‌دی با تم‌های مشابه دارد.

۱۳۸۵/۱۱/۱۸

ساده؟

اگر وقت و حوصله (و اینترنت پرسرعت) دارید ، فیلم سخن‌رانی استاد جوان دانش‌گاه «کارنگی ملون» را ببینید. سخن‌رانی درباره‌ی ایده‌های ساده اما هوش‌مندانه‌ی او است برای استفاده از قدرت پردازش مغز آدم‌ها (و البته علاقه‌ی آدمی به بازی‌گوشی) برای کمک به کامپیوتر. کاربرد اصلی کارهایش هم در جست‌وجوی اینترنتی عکس و تصویر است.

فارسی‌نویسی در ویندوز ویستا

با وجود آنکه از ارائه عمومی ویندوز ویستا چند روزی بشتر نمی‌گذرذ، بیشتر از ۲۰ روز است که نسخه جدید ویندوز در دانشگاه ما در دسترس است. به طور طبیعی در همان روزی که ویستا در دانشگاه ما در دسترس قرار گرفت، من آنرا بر روی کامپوتری که در دفترم دارم نصب کردم.

تا به حال تمامی برنامه‌هایی که به طور عادی با آنها کار می‌کنم (و دوستان می‌دانند که تعداد و تنوع این برنامه‌ها چندان هم کم نیست) بدون مشکل اجرا می‌شوند. چند اشکال کوچک در چند برنامه خاص وجود داشت که تا چند روز قبل، قبل از ارائه عمومی ویستا، شرکت‌های مربوطه آنها را رفع کرده‌اند (مانند اشکالی در WinRAR). چندان به این که چه چیزهایی تازه‌ای در ویستا وجود دارد نمی‌پردازم چرا که تنوع و تعداد آنها بسیار زیاد است.

مانند نسخه‌های قبلی ویندوز، ویستا زبان فارسی را هم پشتیبانی می‌کند و همچنان چیدمان صفحه‌کلید این نسخه ویندوز هم ایده‌‌آل نیست. در ویستا نام زبان فارسی بالاخره از Farsi به Persian تغییر کرده است و در چیدمان صفحه‌کلید هم حروف «ی» و «ک» تصحیح شده‌اند. مشکلاتی که باقی است این است که به جای اعداد فارسی، اعداد لاتین تایپ می‌شوند و همچنان نیم‌فاصله در مکانی دشوار قرار دارد (در ویستا نیم‌فاصله کلید Shift+Cntrl+2 است). نصب DLLهای مربوط به چیدمان صفحه‌کلید که برای نسخه‌های قبلی ویندوز نوشته شده بوده‌اند در ویستا ممکن نیست.

از آنجایی که حال و حوصله صبر کردن برای اینکه کسی چیدمان صفحه‌کلید بهتری برای ویستا آماده کند نداشتم یکی دو روز پیش دست به کار شدم و برای خودم چیدمان دلخواهم را آمده کردم. من ترجیح می‌دهم که نیم‌فاصله در Shift+Space باشد، اعداد فارسی (نه لاتین و نه عربی) داشته باشم، اعراب، تشدید، سکون و سایر علایم از این دست به سادگی تایپ شوند. به این دلیل چیدمان خاص خودم را (که شبیه به چیدمان قدیمی ایران سیستم است) ترجیج می‌دهم. بعضی از دوستان هم، از جمله MBZ از چیدمان من برای XP استفاده می‌کنند. در نسخه آماده شده برای ویستا چند تغییر جزیی داده‌ام تا برخی علایم دیگر را که در چیدمان قبلی نداشتیم (سکون، الف مقصوره ...) را هم بتوان تایپ کرد. چیدمانی که آماده کرده‌ام برای تمام نسخه‌های ویستا (۳۲ و ۶۴ بیتی) قابل استفاده است. اگر مایل باشید می‌توانید آنرا از اینجا کپی کنید (فایل zip را باز کنید و برنامه setup را اجرا کنید). تصور می‌کنم که این برنامه بر روی XP و ویندوز ۲۰۰۰ هم قابل اجرا باشد ولی خودم امتحان نکرده‌ام. پس از نصب می‌توانید این چیدمان را با عنوان "Persian - Modified Persian Layout" در فهرست چیدمان‌های صفحه‌کلید ویندوز پیدا کنید. توجه کنید که این چیدمان جایگزین چیدمان ویندوز نمی‌شود بلکه به عنوان یک چیدمان اضافی قابل انتخاب برای زبان فارسی در‌می‌آید.

۱۳۸۵/۱۱/۱۵

.

یکی داستان است پر آب ِ چشم
. دل ِ نازک از رستم آید به خشم